Johan Dusseljee Winnaar 2013

Functie: Directeur financiën en bedrijfsvoering
Bedrijf: Elker

Johan Dusseljee, controller bij de Groningse instelling voor jeugd- en opvoedhulp Elker, is de winnaar geworden van de Mensen Voor Cijfer Prijs 2013. Hij is daarmee dé financieel manager van het Noorden van het jaar 2013. Hij won de onderscheiding dinsdagavond 5 maart tijdens een druk bezochte bijeenkomst in de business corner van ABNAMRO in de Euroborg in Groningen. Het was de zevende keer dat de onderscheiding werd uitgereikt.

Dusseljee is directeur financiën & bedrijfsvoering bij Elker. Hij won de prijs nadat hij samen met twee andere financieel specialisten tot de finale was doorgedrongen. De kandidaten waren Peter Drenth, manager bedrijfsvoering van de Zorggroep Groningen en Peter Seegers, CFO bij Vermeulen Drachten Holding.

De naam van de winnaar van de Mensen voor Cijferprijs 2013 werd bekend gemaakt door juryvoorzitter Karel Jan Voogd. Volgens hem waren alle drie de genomineerden uitstekende financieel specialisten. ‘Maar uiteindelijk hebben we gekozen voor Johan Dusseljee vanwege zijn hoge ‘menskant’: hij kijkt veel verder dan de cijfers alleen, en heeft een hele sterke focus op mensen’, aldus Voogd.

In een reactie stelde Dusseljee zeer ingenomen te zijn met de prijs, vooral ook voor zijn bedrijf Elker. Op de vraag wat hij zich had voorgenomen te doen als hij winnaar zou worden, antwoordde hij: ‘de kinderen trakteren op shoarma! Dat ga ik snel doen!’.